De manier waarop Jack het proces met ons aanging waardeer ik enorm. Ik vond dat hij zich snel kon inleven in wat wij mooi vinden. Hij stelde de juiste vragen en ging ervoor zitten om eerst te snappen wat wij belangrijk vinden. Daarna kwam hij pas met ideeën en ontwerpen.
De woning heeft een bijzondere historische waarde en dat wilden we heel graag behouden en centraal in het ontwerp hebben. De kapschuur is na de Tweede Wereldoorlog neergezet in het kader van Voorbeelddorp Rottevalle. Om aan heel Noord-Nederland te laten zien dat je zo snel mogelijk anders moest gaan boeren om een hogere voedselproductie te krijgen. Dat was hard nodig want de boeren hadden een enorme achterstand opgelopen. Daarom hadden de Amerikanen twee dorpen in Nederland geadopteerd waar ze flink veel geld in staken om in projecten te laten zien hoe je stallen kon bouwen en modern kon boeren. Onze kapschuur was met subsidie van de Marshall-hulp gebouwd.
Jack had veel ideeën waar wij mee verder konden. Wat ik zelf inhoudelijk erg mooi aan het ontwerp vind is dat hij in staat is geweest om de Amerikaanse kapschuur, zoals hij ooit in de Marshall-hulp tijdperk is neergezet, te verbinden aan een moderne schuurwoning. Om de historie te verwerken in de combinatie van oud en nieuw.
De woning is voorzien van mooie details. Jack hield tijdens het bouwproces en de voorbereiding de vinger aan de pols. Op sommige belangrijke punten had de aannemer een andere mening of een goedkopere oplossing. Dit ging ten koste van het ontwerp en daarom zijn we blij dat Jack erop heeft toegezien dat alles volgens ontwerp werd gebouwd.
De woning is energiezuinig gebouwd met duurzame materialen als hout en zink en is volledig geïsoleerd met cellulose. De woning is bijna energieneutraal door onder andere een warmtepompsysteem met grondboring en zonnepanelen.