Over Visser Ontwerpburo

Jack Visser heeft na zijn bouwkundige opleiding eerst 4 jaar gewerkt voor een aannemer. Hier heeft hij geleerd praktisch en kostenbewust te denken. Vervolgens heeft hij ruim 13 jaar ervaring opgedaan bij een gerenommeerd architectenbureau. Zijn gevoel voor architectonische vormgeving en verhoudingen is hier vergaand ontwikkeld. Dankzij zijn ervaring bij zowel een aannemer als een architectenbureau kent hij beide aspecten van het vak.

Oprichting Visser Ontwerpburo

Naarmate de projecten groter werden verschoof het accent steeds meer naar het management en zakelijke gedeelte van het bouwen. De focus lag steeds minder op het ontwerpen en maken van mooie dingen. Jack is een man van aandacht en betrokkenheid met zijn opdrachtgevers. Hij wil graag unieke gebouwen voor mensen ontwerpen.  Daarom besloot hij in 2003 met een enorme bagage aan kennis en ervaring Visser Ontwerpburo op te richten en zijn hart te volgen.

Ontwerpen met een eigen stijl

Als ontwerper voelt Jack Visser zich persoonlijk betrokken bij zijn opdrachtgevers. Hij werkt het liefst met mensen die bewust kiezen voor een geheel eigen en persoonlijke stijl. Voor hij ook maar één lijn op papier zet, investeert hij tijd en aandacht in een relatie met zijn opdrachtgevers. De kracht van zijn ontwerpen schuilt in het aandachtig luisteren. Hij wil gevoel krijgen voor de locatie en opdrachtgever. Pas als hij weet voor wie of wat voor bedrijf hij ontwerpt, laat hij zijn grenzeloze creativiteit de vrije loop gaan.

Onderscheidende werkwijze

Zijn persoonlijke en creatieve werkwijze onderscheidt Jack Visser van andere ontwerp- en architectenbureaus. Sommige architecten zitten naar zijn mening te vaak gevangen in het stramien van hun opleiding. Jack heeft geleerd praktisch en out of the box te denken. Hij kan onbevangen de situatie bekijken. Zonder de balans tussen exclusiviteit en beschikbaar budget uit het oog te verliezen. Daar zorgt zijn ervaring als calculator wel voor.

Duurzaam bouwen

Als specialist op het gebied van duurzaam en Biobased bouwen past Jack Visser natuurlijke materialen toe die niet schadelijk zijn voor bouwer en bewoner. Pure materialen als robuust hout en staal kenmerken zijn ontwerpen. Jack ziet het als zijn plicht om als ontwerper zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Duurzaam denken moet al bij de eerste schets een rol spelen.
Meer over duurzaam bouwen vindt u op de pagina Duurzaam. Daarnaast worden er geregeld nieuwsitems over dit onderwerp op deze website gepubliceerd. Hierin wordt bijvoorbeeld ingegaan op begrippen als ‘Cradle to Cradle’ ‘Circulaire Economie’ en ‘Biobased Bouwen’.

De Kunstschilder Jack Visser

Behalve ontwerper en bouwkundige schuilt in Jack Visser ook de kunstenaar. Wanneer u zijn kantoor annex atelier bezoekt, kunt u niet om zijn schilderijen heen. Het unieke hiervan is dat Jack zijn artistieke talent als kunstenaar ook gebruikt bij het ontwerpen van woningen en gebouwen. Kunstzinnig en vrij denken is een creatieve verrijking voor zijn werk als ontwerper.

Wilt u meer weten over de kunstschilder Jack Visser en kennismaken met zijn schilderijen? Kijk dan bij Kunst.

Menu