Over Visser Ontwerpburo

Jack Visser heeft na zijn bouwkundige opleiding eerst 4 jaar gewerkt voor een aannemer als bouwvoorbereider / tekenaar. Hier heeft hij veel kennis opgedaan en geleerd praktisch en kostenbewust te denken. Vervolgens heeft hij ruim 13 jaar ervaring opgedaan als tekenaar / ontwerper bij een gerenommeerd architectenbureau. Zijn gevoel voor architectonische vormgeving en verhoudingen is hier vergaand ontwikkeld.

Dankzij zijn ervaring bij zowel een aannemer als een architectenbureau kent hij daardoor beide aspecten van het vak.

Oprichting Visser Ontwerpburo

Naarmate de projecten bij het architectenbureau groter werden verschoof het accent steeds meer naar het management en het zakelijke deel van het proces. De focus als projectleider lag daardoor steeds minder op het daadwerkelijk ontwerpen en maken van mooie dingen. Dit was niet de kant die Jack Visser op wilde en langzaam groeide het verlangen om voor zichzelf te beginnen. Met een enorme bagage aan kennis en ervaring besloot hij zijn hart te volgen en richtte hij in 2003 Visser Ontwerpburo op.

Ontwerpen met een eigen stijl

Als ontwerper voelt Jack Visser zich persoonlijk betrokken bij zijn opdrachtgevers. Hij werkt het liefst voor opdrachtgevers die bewust kiezen voor een unieke, persoonlijke stijl en een ontwerp willen wat hierop aansluit.

Voor hij ook maar één lijn op papier zet, investeert hij daarom veel tijd en aandacht in een relatie met zijn opdrachtgevers. De kracht van zijn ontwerpen schuilt in het aandachtig luisteren. Hij wil eerst een gevoel krijgen bij de mensen en de locatie. Pas als hij weet voor wie of wat voor bedrijf hij werkt, kan hij dit creatief vertalen naar de beste oplossing. En volgt een exclusief en doordacht ontwerp met een eigen stijl.

Onderscheidende werkwijze

Zijn bijzondere werkwijze met zowel een praktische en creatieve kant onderscheidt Jack Visser van andere ontwerp- en architectenbureaus. Sommige architecten zitten naar zijn mening gevangen in het stramien van hun opleiding en kijken puur naar de architectuur. Dat is bij Jack niet het geval.

Hij kan out of the box denken en de situatie onbevangen bekijken als ontwerper, bouwkundige maar ook als kunstenaar. De eerdere ervaring als calculator zorgt er tevens voor dat de balans tussen exclusiviteit en budget in evenwicht blijft. Deze unieke mix van eigenschappen resulteert in functionele ontwerpen met een kunstzinnige inslag die gerealiseerd worden binnen het beschikbare budget.

Duurzaam bouwen

Als natuurliefhebber is Jack Visser begaan met het milieu en onze aarde. Als specialist op het gebied van duurzaam en biobased bouwen past Jack Visser daarom bij voorkeur materialen toe die niet schadelijk zijn voor bewoner, bouwer en het milieu. Pure, natuurlijke of herbruikbare materialen als hout en staal kenmerken daarom vaak zijn ontwerpen.

Duurzaam denken is voor Jack Visser een tweede natuur en speelt al bij de eerste schetsen een grote rol. Als ontwerper kun je door een slim ontwerp, de materiaalkeuzes, en het gebruiken van je gezonde verstand al heel veel doen qua duurzaamheid. Meer over energie, isolatie en circulair bouwen op de pagina Duurzaam.

De Kunstenaar Jack Visser

Behalve ontwerper en bouwkundige is Jack Visser daarnaast beeldend kunstenaar. Ook zijn kunst is net als zijn werkwijze als ontwerper niet in een hokje te plaatsen.

Zo maakt hij veel abstract werk, schildert buiten, gebruikt soms fotografie en speelt met vreemde materialen. De laatste tijd zoekt hij ook naar andere manieren van expressie door middel van installaties, sculpturen en landart. Zo blijft hij experimenteren en zijn artistieke talenten als kunstenaar én ontwerper ontwikkelen.

Wilt u meer weten over de kunst van Jack Visser en kennismaken met zijn werk? Kijk dan bij Kunst

Menu