Over kunstenaar Jack Visser

Jack is een multidisciplinaire kunstenaar die het experiment niet schuwt.

Wat hem als kunstenaar fascineert, zijn het landschap, de elementen en de oerkrachten van de natuur. Met zijn werk wil hij zijn respect en liefde voor de natuur overbrengen op de kijker.

 

Ontwikkeling als kunstenaar

Jack Visser heeft van jongs af aan altijd al getekend en geknutseld. Op een goed moment nam hij ook een kwast in de hand en experimenteerde hij zelf met olie en acrylverf. Vanaf 2008 besloot hij dit serieuzer aan te pakken en volgde lessen bij diverse kunstenaars.  Zo kreeg hij les van o.a. Sybranda Wieringa, Doet Boersma, Irma Kamp en Margreet Boonstra waardoor hij met meerdere technieken en manieren van schilderen in aanraking kwam.

In 2015 startte Jack Visser met de 5 jarige vakopleiding voor autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Hier ontdekte hij ook fotografie, collage, 3D en andere abstractere vormen en combinaties van kunst. Docenten waarvan hij onder andere les kreeg zijn Hendrik Elings, Marije Bouman, Linus Harms, Natasja Knap en Derk de Boer.

multidisciplinair

Onderwerp, techniek en materiaal gebruik is gevarieerd waardoor je niet kan spreken van een bepaalde kenmerkende stijl of discipline in het werk van Jack Visser.  Abstract of figuratief, kwast of paletmes, groot of klein formaat.  Er kan veel en er moet niets, dat is inmiddels wel duidelijk. Vrijheid en experiment is belangrijk.

Jack Visser maakt figuratief werk maar ook abstracte composities. Hij werkt met olie- en acrylverf, en experimenteert ook met andere niet voor de hand liggende materialen. Zo gebruikt hij in zijn abstracte werk bijvoorbeeld bouwmaterialen zoals zand, cement en tegellijm waardoor grove aardse structuren ontstaan. Door het gebruik van een bepaalde textuur, kleur, contrast of andere beeldaspecten probeert hij zo zijn gevoel in het werk te leggen. Ook schildert hij veel plein air om zo direct mogelijk het buitengevoel op het doek vast te leggen. Deze ter plekke gemaakte impressies zijn soms weer aanleiding voor een abstracte uitwerking.

De laatste tijd gaat zijn interesse uit naar het maken van sculpturen, land art en installatie kunst waarbij hij 2D en 3D combineert en hij zijn kunst ook daadwerkelijk in het landschap of de ruimte kan plaatsen.

de rode draad

De rode draad in het werk van Jack Visser is zijn fascinatie voor de oerkrachten van de natuur. De liefde voor het water, de wolken, de zee en het strand speelt een grote rol in zijn kunst. Het sublieme, de schoonheid maar ook de donkere en dreigende kracht van de elementen is in zijn werk vaak herkenbaar.

 

Kunst van Jack Visser vindt u hier

Maar ook op Instagram jackvisser.art  kunt u hem volgen.

Menu