Over kunstenaar Jack Visser

Behalve ontwerper en bouwdeskundige schuilt in Jack Visser ook een kunstenaar. Wanneer u zijn kantoor annex atelier bezoekt, kunt u niet om zijn schilderijen heen. Het mooie hiervan is dat Jack zijn artistieke talent als kunstenaar ook gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen. Kunstzinnig en vrij denken is een creatieve verrijking voor zijn werk als ontwerper.

Ontwikkeling als kunstenaar

Jack Visser heeft eigenlijk van jongs af aan al getekend en geknutseld. Op een goed moment nam hij ook een kwast in de hand en experimenteerde hij zelf met olie en acrylverf. Vanaf 2008 besloot hij dit serieuzer aan te pakken en volgde lessen bij diverse kunstenaars.  Zo kreeg hij les van o.a. Sybranda Wieringa, Doet Boersma, Irma Kamp en Margreet Boonstra waardoor hij met meerdere technieken en manieren van schilderen in aanraking kwam.

In 2015 is Jack Visser gestart met de vakopleiding voor autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Hierdoor ontdekte hij ook fotografie, collage technieken, en andere abstractere vormen van kunst. Docenten waarvan hij onder andere les kreeg zijn Hendrik Elings, Marije Bouman, Linus Harms en Natasja Knap.

Schilderstijl

Onderwerp, techniek en materiaal gebruik is gevarieerd waardoor men niet kan spreken van een bepaalde kenmerkende stijl.  Abstract of figuratief, kwast of paletmes, groot of klein formaat. Er kan veel en er moet niets, dat is inmiddels wel duidelijk.
Toch is er een rode draad te ontdekken in het werk van Jack Visser.  De liefde voor water, wolken, zee, strand en de oerkracht van de natuur speelt direct of indirect een grote rol in zijn kunst.
Door het gebruik van een bepaalde textuur, kleur, contrast of andere beeldaspecten is dit gevoel in het werk vaak herkenbaar aanwezig.

Jack Visser maakt landschappen, een enkel model, maar ook abstracte composities. Hij werkt met olie- en acrylverf, maar experimenteert ook met andere niet voor de hand liggende materialen.
Zo gebruikt hij in zijn abstracte werk bijvoorbeeld bouwmaterialen zoals zand, cement en tegellijm waardoor grove aardse structuren ontstaan.
Ook schildert hij veel plein air om zo direct mogelijk het buitengevoel op het doek vast te leggen. Deze ter plekke gemaakte impressies zijn soms aanleiding voor een meer abstractere uitwerking.

Werk van kunstenaar Jack Visser vindt u hier.

Menu