CONTACT
0512 - 36 69 99

Kunstenaar

Jack Visser

Behalve ontwerper en bouwdeskundige is Jack Visser gepassioneerd kunstschilder. Wanneer u zijn kantoor annex atelier bezoekt, kunt u niet om zijn kunstwerken heen. Het bijzondere is dat Jack zijn goed ontwikkelde schilderstalent onbewust gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen. Kunstzinnig bezig zijn is een creatieve verrijking voor zijn werk als ontwerper.

Ontwikkeling als kunstschilder

In de beginfase experimenteerde Jack Visser zelf met olie en acrylverf. Maar vanaf 2008 volgde hij lessen bij diverse kunstenaars. Zo kreeg hij les van o.a. Jan Kooistra, Doet Boersma, Irma Kamp en Margreet Boonstra waardoor hij met meerdere technieken en manieren van schilderen in aanraking kwam. In 2015 is Jack Visser gestart met de deeltijd opleiding autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden.

Schilderstijl

Onderwerp, techniek en materiaalgebruik is bijzonder gevarieerd waardoor men niet kan spreken van een bepaalde schilderstijl. Abstract of figuratief, kwast of paletmes, groot of klein formaat het is allemaal aanwezig.

Toch is er een rode draad te ontdekken in het werk van Jack Visser. De liefde voor water, wolken, zee en strand komt in het overgrote deel van de schilderijen duidelijk naar voren en ook het contrast tussen licht en donker kenmerken zijn werk.

Jack Visser schildert landschappen, een enkel model, en ook abstracte composities. Hij werkt met zowel olie als acrylverf. Het merendeel betreft vrij werk maar ook maakt hij schilderijen in opdracht.

Het werk van Kunstschilder Jack Visser

Nieuwsgierig geworden naar de schilderijen van Jack Visser? Hier vindt u een selectie van zijn werk.